JV NIEK

JV NIEK is de jeugdvereniging van de Christelijk Gereformeerde Kerk ′De Hoeksteen′ in Emmeloord in samenwerking met onze kerk.

De JV is voor de groep 16+ en er is eigenlijk geen maximum leeftijd. Ons oudste lid is 24, maar voelt zich nog steeds thuis. De JV komt 1 keer per 2 weken op vrijdagavond 20.30 bijeen in ′Het Baken′ in Emmeloord.

N.I.E.K. is een afkorting en staat voor Niet In Eigen Kracht. Dat wil dus zeggen dat we het alleen kunnen, als de Here bij ons is. Elke JV avond wordt er een onderwerp behandeld over het leven met en voor God. Voorbeelden zijn: God en Muziek, God is blij met jou, God is niet meer boos, enz. Voordat we aan het onderwerp beginnen is er koffie en een inleidend praatje en worden er een paar opwekkingsliederen gezongen. De JV wordt dan in groepjes van 5 a 6 personen verdeeld zodat er persoonlijke gesprekken ontstaan en iedereen zijn zegje kan doen.

Na het serieuze gedeelte is er ook tijd voor ontspanning. De tafeltennistafel en de pooltafel worden tevoorschijn gehaald, de muziek gaat aan en er wordt volop nagepraat. Zowel over het onderwerp als over het dagelijks leven, onder het genot van een glaasje fris.